Semester 4

[nggallery id=8]

Experimentele Jeansbroek

Experimentele Jeansbroek – Ontwerpen

Deze experimentele broek is gemaakt van heel veel ritsen. Om de zware broek op zijn plaats te houden, heb ik hierbij een harnas verzonnen. Dit harnas rust uiteindelijk alleen op de schouders, zodat de broek daaraan kan hangen.

Experimentele Jeansbroek – Presentatiefoto’s

Film

Ik heb dit semester een dansfilmpje gemaakt van een danseres in 3 verschillende outfits. De dans was gebaseerd op een nieuwe toekomstige culturele groep. Ik heb eerst onderzoek gedaan naar culturele dansgroepen uit het verleden. Ik was vooral geïnspireerd door de Charleston en de hip hop. Deze 2 heb ik gecombineerd en een toekomstige groep van gemaakt. Dit filmpje heb ik weer opgenomen in een metrostation die er futuristisch uit zag. Dit zijn stills van het filmpje.

Kleurveranderende Print

Dit kledingstuk is geprint met verf die tevoorschijn komt als je het warm maakt. Dus als je er bijvoorbeeld met je handen overheen wrijft. Het concept hierachter was dat je het aan kon doen naar een date in het donker. Als je dan iemand aan zou raken, dan zouden er symbolen tevoorschijn kunnen komen door de warmte. Die symbolen zou je dan zelf uit kunnen kiezen, je zou bijvoorbeeld je hobby’s en interesses uit kunnen beelden. Dit zou een toekomstige vorm van daten kunnen worden.

Superhero

Voor dit project was ik geïnspireerd door superhelden. In dit geval een superheldenvrouw die als kracht water en ijs kon gebruiken. Deze vormen heb ik verwerkt in de kleding en als shoot heb ik haar ook laten vliegen.

Comments are closed.