Semester 3

Kledingstuk voor Acne Jeans

De opdracht was om een jurk te ontwerpen voor een jeans merk. Ik koos voor Acne Jeans. De tekeningen en foto’s zijn ook in de stijl van het merk gemaakt.

[Gallery not found]

Experimentele Mannenbroek

Ik heb op allerlei manieren geexperimenteerd met broeken. Ik had een type man uitgekozen waarvoor ik ging ontwerpen. Toen heb ik geëxperimenteerd met lijm, spijkers en leer. Uiteindelijk heb ik onderzoek gedaan naar tatoeages en daar een print voor gemaakt. Deze heb ik laten printen en uiteindelijk werd het ontwerp een broek voor skaters.

Mode & Technologie

Voor dit vak wilde ik graag een draagbaar kledingstuk maken, dat technologie bezit die goed is voor het milieu. Zo leek het mij toegankelijker voor de jeugd om kleding te dragen die ook een functie had. In dit geval, energie opwekken. De spijkerbroek leek mij hier een goed kledingstuk voor, dit is iets wat jongeren dagelijks dragen, zowel overdag als ‘s avonds. De energie werd opgewekt door zonnepanelen op de achterkant. De energie werd opgeslagen in een batterij in de zak en die kon de verlichting aan de voorkant van de broek weer aanzetten. Zo was het concept hierachter dat iemand de broek overdag zou dragen en daarmee de energie opwekte via de zonnepanelen. ‘ S avonds kan je in het donker lopen en de verlichting aan zetten.

Comments are closed.